» VÍZLÁGYÍTÓ

A KEMÉNY VÍZRŐL

Kemény víz esetén a csővezeték rendszerek, illetve a vízzel működő berendezések belsejében a vízkő lerakódik és káros hatással van működésükre. A felszíni vizek a talaj rétegeken áthaladva kioldják a bennük lévő fémsókat (kalcium, magnézium). A víz keménysége ennek megfelelően a vízgyűjtő terület függvényében változik.
Az oldott fémsók kiválnak a vízből és megindul a vízkő képződés a csővezetékek, háztartási gépek, bojlerek, kazánok belsejében, fűtőszálain. A berendezések karbantartási költsége magasabb lesz, energiafelhasználása megnő, a vízhálózat eldugul, illetve az áramlási keresztmetszet lecsökken.
A felsorolt problémák megelőzhetők vízlágyító berendezések beépítésével, amelyek a lerakódást okozó fémsókat nagy hatékonysággal távolítják el a vízből.

1. A kemény víz tisztítószer pazarláshoz vezet.
2. A kemény víz szürkíti a mosott ruhát és a tapintása durva lesz tőle.
3. Tiszta, kezelt vízzel a mosott ruha, ragyogóbb, tisztább és puhább lesz.
4. A kemény víz tönkreteszi a ruhát, mert a vízben oldott részecskék elkoptatják a finom anyagokat.
5. A kemény víz lerakódásokhoz vezet a vezetékeinkben, a háztartási gépekben, a kagylókban és az evőeszközökön, poharakon. Ne feledjük a víz mindenre hat, amit megérint és a víz mindenhez hozzáér.
6. A kemény víz miatti lerakódás a csövekben csökkenti a fűtés hatékonyságát és növeli a költségeket.
7. A kemény víz megkeményíti a benne főzött ételeket, szűrt vízzel az étel ízletes, lágy lesz.
8. A kemény víz megváltoztatja a kávé, tea és egyéb italok ízét.
9. A kemény víz eltömíti a bőrünk pórusait és allergikus tüneteket okozhat azoknál, akik érzékenyek erre.
10. A kemény víz rárakódik a poharakra, ezüstökre, tányérokra, szűrt vízzel a mosogatás könnyebb és hatékonyabb, a poharaink tiszták és csillogóak lesznek.

A jó hír tehát, hogy magunkat és háztartási gépeinket könnyen megvédhetjük a kemény víz okozta kellemetlenségektől egy egyszerű vízkezelő vagy vízlágyító berendezés segítségével.MIÉRT KÁROS A VÍZKŐ?

A vízkőképződés egy természetes folyamat. A víz körforgása során a lehulló csapadék a talajból ásványi anyagokat old magába. A talaj változó ásványi anyag tartalma és az oldódási idő határozza meg, hogy helyenként a víz mennyi és milyen anyagokat tartalmaz. Ez okozza a területenként változó keménységet is. Azonban amilyen könnyen oldódnak ezek az ásványok, olyan könnyen ki is tudnak válni a vízből, kemény rétegben lerakódva a csaptelepen, vízcsövekben, és mindenhol ahol víz folyik át.

A lerakódás mértéke a hőmérséklet növekedésével folyamatosan nő, emiatt a vízmelegítőkben, kazánokban, mosógépekben a lerakódás vastagabb lesz.

A lerakódó vízkő a csővezetékekben csökkenti annak keresztmetszetét, ezáltal csak kevesebb víz tud átfolyni. Az évek során a kisebb átmérőjű csövek teljesen el is tömődhetnek. A lakóházak csővezetékének cseréje elég munkaigényes és a költsége sem alacsony.

A vízkő a víznél sokkal rosszabb hővezető, ami a fűtőszálaknál okoz gondot. Romlik a hő átvitel, romlik a fűtőteljesítmény, vagy drasztikusan megnő az elektromos fogyasztás. Így nem csak a fűtőszál cseréjével kell számolni, hanem az időközben felmerülő plusz költségekkel is.


A mosás kemény víznél több mosóport és adagoló szereket igényel. Mosás után a ruhák is keményebbek lesznek.

A csaptelepeken lerakódó vízkő nem csak esztétikailag okoz gondot. A tisztítása sem egyszerű. A vízkő nehezen oldódik és savas vegyszereket igényel, ami a csapok szépségén is sokat ronthat, hiszen erősen maró hatásúak. A vegyszerek használata a környezetet is nagy mértékben szennyezi.BLUESOFT VÍZLÁGYÍTÓ ELŐNYEI

• kiforrott technológia
• kapacitásarányos mennyiségvezérlés, ezáltal takarékos üzemeltetés
• alacsony regeneráló só fogyasztás
• digitális vezérlőfej, egyszerű programozhatóság
• minimális karbantartási igény
• hosszú élettartam, gondmentes üzemeltetés
• esztétikus, minőségi kivitel
• rövid távon megtérülő, versenyképes ár
• csaptelepeinek élettartama akár a duplájára is nőhet
• fűtésrendszerének élettartama jelentősen kitolódik, miközben fűtésköltségei csökkennek
• a vízzel működő háztartási készülékek javítási költsége jelentős mértékben, mérhetően csökken
• tökéletesebb, hosszan tartó tisztaság, csillogó, csempék, tükrök, szaniterek
 
Megrendelését várjuk a +36 20 / 214 51 03 -as telefonszámon.
E-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, ebben az esetben kérjük, a tárgy
mezőbe írja be, hogy melyik készüléket kívánja megrendelni.
Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást, segítségére leszünk!


• poharai, evő- és étkészletei foltmentesen száradnak
• puhább, élénkebb színű, frissen mosott ruhák
• kevesebb mosó- és vegyszer felhasználás
• fürdés után bőre, haja egészségesebb, selymesebb
• nincs viszketés, nincs krémezés


VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉSEINK MŰKÖDÉSI ELVE

A vízlágyító berendezés nagy tisztaságú ioncserélő gyantával van feltöltve. A vízlágyítás során a kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a vízlágyítás. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Kalcium és Magnézium ionokat Natrium ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékletnél sem válnak ki. A gyanta töltet egy idő után elveszíti vízlágyító kapacitását, ezért regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCl oldat felhasználásával automatikusan történik.

A vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását a vízfelhasználási szünetben, jellemzően éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség, mert a regenerálás alatt a vízlágyító készülék nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez kisebb só fogyasztást így alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent.

Vízlágyító berendezéseink a regeneráló só időnkénti pótlásán kívül különösebb karbantartást nem igényelnek.

Egyoszlopos, digitális vezérlésű háztartási központi vízlágyító berendezések

Kis helyigény és könnyű telepíthetőség, kezelhetőség jellemzi kabinetes vízlágyító berendezéseinket. A hagyományos ipari jellegű berendezésekhez képest a formatervezett kabinet miatt a berendezés megjelenése esztétikus, egyszerűen tisztítható.
A berendezés legfontosabb egysége a vezérlőfej, melynek minőségére a gyártó, az amerikai General Electric a garancia. Berendezéseink kizárólag digitális kijelzésűek, idő- és mennyiségvezéreltek, hiszen csak ezek együtt tudnak igazán takarékos működést biztosítani. A vezérlőfejbe épített vízóra garantálja, hogy a vízlágyító a teljes kapacitását kihasználja, és fogyasztásmentes időszakban ne regeneráljon feleslegen.


VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉS FELÉPÍTÉSEÁra: 158.000.- Ft -tól

(Az ár a 27% ÁFA-t tartalmazza!)
  Helykihasználási, tisztítási és kezelési szempontok miatt a berendezés minden fő eleme egyetlen műanyag házban, az ún. kabinetben került elhelyezésre. Ez tartalmazza a vízlágyító gyantát, a gyantatartó nyomásálló oszlopot, sófelszívó egységet, tömbösített vezérlő szelepet. A hagyományos ipari jellegű berendezésekhez képest a formatervezett kabinet miatt a berendezés megjelenése esztétikus, egyszerűen tisztítható.

Az ivóvízre vonatkozó magyar szabvány minimum 5 °nk (német keménység) értéket határoz meg. Emiatt a berendezést úgy állítjuk be, hogy az 6-8 °nk keménységű vizet bocsásson ki.

A használati útmutatóban leírtak betartásával az Ön vízlágyító berendezése hosszú időn keresztül megkíméli Önt és családját a kemény víz okozta problémáktól.

VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉS KIVÁLASZTÁSÁNAK LÉPÉSEI

Két fontos információ befolyásolja a készülékválasztást.
Az egyik a felhasznált vízfogyasztás, melyről a vízszámlából tudhatunk meg információt.
A másik a hálózatból belépő nyers víz keménysége.

A víz keménységét úgynevezett német keménységi fokban (°nk) szokás megadni. A német keménységi fok a CaO (kalcium-oxid) mg/liter egy tizede, vagyis 177mg CaO/liter esetén az érték 17,7 °nk.

A budapesti hálózati víz keménysége 13 és 17 °nk között szokott lenni. Pest megyében viszont nem ritka a 20 °nk feletti keménység sem. A karsztos - mészkőben gazdag - területek ivóvizei pedig még akár 25 °nk feletti értéket is mutathatnak.

A víz keménységének értékét a helyi vízmű tudja megadni, vagy keménység teszter segítségével könnyen megmérhető.

Vízkeménység (°nk) Havi vízfogyasztás (m3)
  5-10 10-15 15+
10-17 50-es 50-es 100-as
17-30 50-es 50-es 100-as
  Kútvíz esetén először víz analízisre van szükség, melyet a helyi ÁNTSZ-nél lehet megrendelni, és ez alapján további előkezelésekre lehet szükség.

Vízlágyító berendezés Ára
BlueSoft 50 vízlágyító 158.000.- Ft (ÁFA -val)
BlueSoft 100 vízlágyító 189.000.- Ft (ÁFA -val)
 
A készülék árak nem tartalmazzák a kiépítéshez szükséges anyag és munkadíj költségeket, mivel az a helyszíni felmérés ismeretében alakul.

Vízlágyító beüzemelése: 15.000.- Ft (ÁFA -val).
Kiszállási költség Budapest határától 70 Ft /km.

Amennyiben nem tudja eldönteni, milyen készülék lenne ideális az Ön részére, kérje segítségünket!


A VÍZLÁGYÍTÓ KÉSZÜLÉKHEZ AJÁNLOTT SZERELVÉNYEK

  Előszűrő
A vízlágyító berendezés elé minimum egy 90-100 mikronos durva előszűrő beépítése kötelező, mivel ez garanciális feltétel! A szűrő megvédi a vízlágyító tömbszelepét a lebegő szennyeződésektől.
Ára: 5.900.- Ft
(Az ár a 27% ÁFA-t tartalmazza!)

  Szerelvény blokk
Használatával a vízlágyító egyszerűen kiiktatható, így karbantartás idejére sem szűnik meg a ház vízellátása.
A szerelvényblokkal 4 db elzáró csap beépítését takaríthatjuk meg. Beépített mintavételi csap segítségével ellenőrizhető a víz keménysége.
Ára: 22.860.- Ft
(Az ár a 27% ÁFA-t tartalmazza!)

  Flexibilis cső-pár
Megkönnyít a vízlágyító bekötését, valamint a fix bekötéssel szemben rugalmasságot is biztosít.
Ára: 8.890.- Ft /2db
(Az ár a 27% ÁFA-t tartalmazza!)


VÍZLÁGYÍTÓ TARTOZÉKOK

Gyanta: A vízlágyítás egy egyszerű kémiai folyamaton alapszik, ez az ioncsere. A vízlágyító tartályában található gyanta töltet felületére tapadt Nátrium (Na) ionok az átáramló vízben lévő, keménységet okozó Kálcium (Ca) és Magnézium (Mg) ionokkal helyet cserélnek, vagyis a víz a Ca és Mg ionok helyett a vízkeménység szempontjából közömbös Na ionokkal dúsítva távozik a készülékből.
Ez a folyamat addig folytatódik, amíg a gyanta felülete teljesen telített lesz Ca és Mg sókkal, ekkor a gyanta lemerül: a gyanta regenerálására van szükség. Csere 8-10 évente.

Ára: 800.- Ft /liter (Az ár a 27% ÁFA-t tartalmazza!)


Keménység teszter: Magyarországon a keménységet német keménységi fokban (°nk) mérik, ami a víz CaO tartalmának mérő száma. A teszter készlettel a keménységi fok egyszerűen mérhető és a továbbiakban ellenőrizhető a lágyító helyes működése is. Ára: 1900.- Ft (Az ár a 27% ÁFA-t tartalmazza!)


Só: Nagy tisztaságú NaCl. A vízlágyító készülékek regenerálásához ideális. Folyamatosan, egyenletesen oldódik, nem képez iszapot, nem tömörödik össze. Regeneráláskor a készülék, a tartályban lévő sóoldattal lemossa a gyantát, ezáltal a megkötött Ca és Mg ionokat leüríti a szennyvíz lefolyóba, a felület pedig újra Na ionokkal lesz telítve. A regenerálást a készülék automatikusan elvégzi. Ez idő alatt a készülék vizet nem lágyít, ezért célszerű ezt éjszakára ütemezni. A folyamat végén a berendezés újra képes lágyítani a vizet. A regenerálási periódus függ a vízfogyasztástól és víz keménységétől. Ez az érték helyes készülék választás esetén 3-8 nap között van. Összetétele: NaCl 99%, Ca max. 0.03%, Mg max. 0.03%, Fe max. 0.007%, SO4 max. 1%. Ára: 2050.- Ft /zsák (Az ár a 27% ÁFA-t tartalmazza!)


SZAVATOSSÁG, GARANCIA

A berendezés tulajdonosát a gyártó nem megfelelő teljesítése esetén megilletik mindazok a szavatossági jogok, amelyeket a Ptk. 306-309. §-ai lehetővé tesznek.
A berendezés tulajdonosának szavatossági és garancia igényét kizárólag a vásárláskor kapott eredeti és a teljes vételár kifizetését igazoló számla és kitöltött garancialevél egyidejű bemutatása esetén érvényesítheti.

A szavatosság és garancia nem terjed ki az olyan hibákra, amelyek arra vezethetők vissza, hogy:
- a terméket nem rendeltetésszerűen használták, nem tartották be a termékkezelési, használati, beépítési, illetve karbantartási utasítását, stb.,
- a szükséges javításokat nem, vagy nem kijelölt szakszervizzel végezték el,
- a terméket lényegében átalakították, megváltoztatták,
- a berendezés tulajdonosa nem tett eleget kárenyhítési kötelezettségének

A szavatossági és garancia igények csak abban az esetben érvényesíthetők, amennyiben a berendezés beüzemelésével megbízott szakember által kitöltött és aláírt beüzemelési adatlap mindkét oldalát a berendezés üzemeltetője a gyártónak igazolható módon megküldi!
A berendezés, rendeltetésszerű használat mellett, a jelen kezelési és használati útmutatóban szereplő feltételek teljesítése esetén, az üzembe helyezéstől számított öt évig, de maximum a minőségi bizonyítványon szereplő gyártástól számított öt és fél évig garanciális.
A garancia és szavatosság csak az Ekva International Kft., vagy megbízottja által végzett beüzemelés, illetve a szakszervizzel történt elvégzett éves karbantartás esetén érvényes. Az éves karbantartások elmulasztása vagy kései elvégzése a garanciális idő elvesztésével jár.