» BEÜZEMELÉS ÉS KÖLTSÉGEI
A készülék bonyolult felépítése miatt ajánlott szakemberre bízni a beszerelést. A legtöbb forgalmazó ugyan vállalja, hogy a készüléket kiszállítja és szakember által beszereli, viszont honlapján félrevezető módon ezek költségeit nem tünteti fel. Tehát sok esetben az ajánlott árra pluszban még az ÁFA-t és a beszerelés költségét is felszámolják. Amennyiben úgy dönt, hogy saját maga szereli be, ez járhat annak hátrányával, hogy a készüléke elveszti a jótállását.

Jó tanács: Vásárláskor érdeklődjön az eladótól a beszerelés költségeiről és a jótállás feltételeiről.


» FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEK
Mielőtt megvásárolnánk egy REVERSE OZMÓZIS készüléket, győződjünk meg róla, hogy tekintetbe véve az éves karbantartási költségeken kívül esetleg felmerülhet-e még egyéb rejtett költség, amit az eladó nem tüntetett fel a honlapján. Például: alkatrészek és a beszerelés költségei. Érdeklődjön az eladótól ezen rejtett költségekről, mert csak akkor tekinthető jó választásnak egy ilyen készülék, ha az éves palackozott víz költségünknél jóval kevesebb költséggel jár.

Jó tanács: Végezzünk számításokat, mekkora az éves költségünk palackozott vizekre!


» GARANCIA
A fontos szempontok egyike, mivel ilyen készüléket nem 2-3 évre vásárolunk, hanem minimum 8-10 évre. Ez idő alatt sok minden meghibásodhat és elhasználódhat rajta, így ha készülékünkre az átlagos 2-3 évnél nincs több garancia, akkor a meghibásodott alkatrészek pótlásának költsége minket terhel. Ezáltal már nem biztos, hogy ennyi év távlatában kifizetődő lesz a befektetésünk és kényelmünk.

Jó tanács: Érdemes minél hosszabb jótállással ajánlott készüléket vásárolni az esetleges váratlan költségek elkerülése érdekében.


» ALKATRÉSZ UTÁNPÓTLÁS
Figyeljünk arra, hogy milyen forgalmazótól vásárolunk ilyen készüléket, mert már a víztisztítók piacát is ellepték a kevésbé hozzá értők, akik mindenféle bemutatók keretein belül és házalással értékesítik készülékeiket. Ezen forgalmazók túlnyomó része csak az eladásra specializálódott, és a készülékek karbantartását, alkatrész ellátottságát már nem vállalják, tisztelet a kivételnek. Ez által meghibásodás esetén sok utánajárással, és jelentős kiadással járhat az alkatrész beszerzése és beszereltetése.

Jó tanács: Csak olyan forgalmazótól vásároljunk ilyen készüléket, ahol ezen feltételek biztosítottak!


» ANYAGMINŐSÉG
Sajnos a víztisztítók piacán is megjelentek az olcsóbb és rosszabb minőségű készülékek, melyek anyagában, tömítettségében és felszereltségében is hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ráadásul a gyengébb anyag minőségnek köszönhetően a könnyebb- és a nagyobb terhelést (nyomást) sem bírják, ezek túlnyomó része a távol keletről származik.

Jó tanács: Győződjünk meg róla, hogy a megvásárolandó készülék fix összeszerelésű, és a gyári nyomáspróbán átesett! Ne dőljünk be az olyan forgalmazónak, aki azt állítja, hogy Ő a biztonság kedvéért nyomás próbázta! Az a készülék, amely nem esett át a gyári nyomáspróbán, ott más területen sem figyeltek oda a minőségre, pl: anyagminőség.


» ENGEDÉLYEK
Figyeljen arra, hogy a megvásárolandó készülék rendelkezzen ANTSZ engedéllyel, ugyanis csak ezen készülékek estek át hivatalos szervezet általi bevizsgáláson, ami fontos, mert ezek a készülékek élelmezésügyi kategóriába sorolandók. Továbbá keresse a dobozon az egyéb minősítő szervek jelzését: CE, WHO, NFS, FDA, PZH, CTG, HTP. Melyek anyaminőségében minősítették a készüléket.

Jó tanács: Ne vásároljon olyan készüléket, amely ezen követelményeknek nem felel meg!


» FELSZERELTSÉG
Vásárláskor ez is szempont, mert nagy mértékben befolyásolja az árat. Sokszor félrevezetően olcsónak tűnik egy készülék, ez lehet azért, mert gyenge a minősége vagy alig felszerelt. Egy alap készülék minimum 5 lépcsős (5 szűrőt tartalmaz), maximum 8 lépcsős (8 szűrőt tartalmaz). Pluszban lehetnek rajta egyéb kiegészítők, mint pl.: UV lámpa, energetizáló egység, lúgosító egység, ...stb. Ezek általában a legtöbb helyen kiegészítőként vásárolhatók meg.

Jó tanács: Vásárlás előtt hasonlítsuk össze a több helyen ajánlott készülékek felszereltségét, hogy a ráfordítandó összegért a legjobbat kapjuk!


» ÖSSZEHASONLÍTÁS

Árainkért cserébe a táblázatban szereplő részletességet biztosítjuk Reverse Ozmózis víztisztító készülék vásárlása esetén.

 

EKVA által forgalmazott víztisztító Mások által forgalmazott víztisztító
BEÜZEMELÉS ÉS KÖLTSÉGEI Áraink tartalmazzák Legtöbb helyen félrevezető módon az
ár nem tartalmazza, ezáltal akár
15.000 - 20.000.- Ft -tal is
növelheti költségeinket
FENNTARTÁSI KÖLTSÉG Általános évi karbantartási költség:
13.500.- Ft
Általános évi karbantartási költség:
11.000.- Ft -tól 18.000.- Ft -ig
GARANCIA Általunk végzett évi karbantartások
esetén folyamatos garanciát biztosítunk,
kivétel csaptelep és szűrőbetétek
Általában a megszokott 2-3 év
garanciát biztosítják
ALKATRÉSZ UTÁNPÓTLÁS Minden alkatrész beszerzése
biztosított rövid határidővel
Néhány cég csak az eladásra
specializálódott, ezért problémás
az alkatrész ellátás
ANYAGMINŐSÉG Kiváló anyagból gyártva, megbízható,
időt álló, gyárilag nyomáspróbázott
Néhány típusú készüléknél bizonytalan
gyártó, gyenge anyagminőség, rossz
tömítettség, gyári nyomáspróba hiánya
ENGEDÉLYEK ANTSZ engedély
PZH, CTG, HTP által
minősített készülékek
Néhány készülék semmilyen engedéllyel
és minősítéssel sem rendelkezik
FELSZERELTSÉG 6 lépcsős (6 szűrőt tartalmaz) 5 lépcsős (5 szűrőt tartalmaz)
vagy 6 lépcsős (6 szűrőt tartalmaz)